skriver artiklar, håller föredrag, genomför kurser och utbildning inom ostområdet samt arbetar som ostkonsult.
På ostforum.se kommer att finnas information om ostar, osthistoria och osttillverkning.
Björn är mejeriman i tredje generationen och norskutbildad mejeriingenjör med mer än 40 års erfarenhet från norsk och svensk mejeriindustri.
Björn har ett omfattande nätverk i mejeriindustrin i samtliga nordiska länder.
För information om MILKUM, klicka på " MILKUM" i innehållsförteckningen.
För kontakt, klicka på " Kontakt" i innehållsförteckningen.
Exempel på artiklar finns på sidan " Egna länkar".
Svensk osthistoria
De svenska hårdostarnas historia är nästan detsamma
som den svenska ostens historia.
Om detta talade Björn den 13 oktober 2010 på
Særimner 2010
UV-ljus -
för bättre hygien
Med UV-ljus (våglängden UVA) kan man lättare, billigare och snabbare hitta de organiska resterna i mejeriet
Organiskt material är fluorescerande och lyser upp med UV-ljus. Ett bra hjälpmedel för det stora mejeriet och för gårdsmejeriet.
För mer information se:
uvisable.com
Gåva?
En ny bok om
Ost
– där finns allt du behöver veta om ost och lite till
Anne, skribent - författare - pr-konsult, har författat denna lättlästa, innehållsrika och inspirerande ostbok.
Boken är faktagranskad av
Björn,
som också skrivit förordet.
Intresserad att köpa? Kontakta!